18 de febr. 2016

Kosgoda, centre de cria de tortugues marines



http://www.footstepsofawanderer.com/wp-content/gallery/sri-lanka/106-baby-turtles-turtle-hatchery-kosgoda.jpgCentre de cria de Tortugues de Kosgoda, va ser endegat per la família Perera l’any 1988. L'objectiu principal del projecte és supervisar l'activitat de les tortugues marines locals i la conservació dels llocs de posada d’ous. El nostre objectiu és que el públic sigui més conscient del perill d'extinció d’aquestes belles criatures i de l'important que és per ajudar a protegir-los abans que sigui massa tard.
Una de les activitats més importants del projecte és la planta d'incubació. Dins el santuari del projecte, els ous recollits i rescatats poden eclosionar amb seguretat lluny dels depredadors abans de ser alliberades les tortugues al mar. A més, un cert nombre de tortugues de cada incubació es cria una mica abans de l'alliberament.

El programa d'incubadora està dissenyada per maximitzar el nombre de cries que arriben al mar i que sobreviuen a través de les etapes crítiques de la seva vida primerenca.

Només unes poques cries de cada lot arribaran a l'edat adulta. Per tant tots els nius a terra, cada ou, tots els nounats i cada tortuga és crucial per a la supervivència de l'espècie. Per desgràcia, les tortugues marines s'enfronten a molts perills.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBBKD5bBxrZm9clo8RiPCu450eASbEzQuhcO3DdVRTsKoz33VVEb83Sq3_6Xaz3JKaqlEdPAVCCtfaPPObBhfErNKefGUtkB4qceBc8zJLtI54dtJ4vPixolypAkGX-z04cWUFpIRACLim/s1600/Turtle-Hatchery1.jpgEl treball del projecte es basa en la recaptació de fons i donacions. Cada any, el projecte ajuda a netejar i mantenir la platja local, la protecció d'implantació-terres vitals (particularment importants després de la devastació del tsunami) i allibera milers de cries. Quan es té en compte el temps que el projecte ha estat passant, pot començar a comprendre l'impacte que el projecte té!

El projecte va resistir a la devastació del tsunami Boxing Day, de 26 de desembre del 2004.

Espècies de tortugues
 

Green Turtle
La tortuga verda
La tortuga verda és la tortuga més comunament trobada a Sri Lanka. També es troben a l'Índic, Pacífic i Atlàntic. El seu nom anglès es refereix al color del greix que es troba sota de les seves closques, que per desgràcia s'utilitzen per fer sopa de tortuga. Per sort, aquesta pràctica és menys comú avui en dia. Joves tortugues verdes són principalment carnívors. No obstant això els adults són herbívors, alimentant-se només de la vegetació marina amb l'ajuda de les seves mandíbules finament dentades.

Creixen a una longitud màxima d'1 m, i poden arribar a pesar 250 kg. Les femelles adultes posen entre 120-140 ous alhora. Les tortugues verdes es troben regularment a la platja a la nit prop de la KSTCP. Ells tendeixen a niar només cada pocs anys, però quan ho fan, posen diverses vegades en una mateixa temporada.

Tortuga carei

La tortuga carei en perill crític és més rar que la tortuga verda. També és molt més petita: aconsegueix una longitud màxima de 90 cm i un pes de 50-70kg.


El Carey rep el seu nom Anglès a partir de la seva estreta cap i aus com el bec, que s'utilitza per atrapar animals que s'amaguen en petites esquerdes. És un visitant habitual de Sri Lanka i altres aigües tropicals i sub-tropicals.


Encara que una de les espècies més petites de les tortugues marines, és coneguda per la seva bella closca, que es compon de 13 peces simètriques i és molt colorit. Lamentablement això ha fet que sigui un objectiu per als comerciants - Tortuga Carey pela és l'única font d'comercial "closca de tortuga".

Tortuga babaua

La tortuga babaua és rara a Sri Lanka i es troba més comunament a la costa est d'Amèrica. En general són de color vermell i marró en color i com el seu nom indica, és fàcilment identificable per la seva gran cap!

Creix fins una mida màxima d'1 metre i un pes de 170-200kg. Ells són principalment carnívors i els seus grans mandíbules musculars són ideals per a la trituració de mol·luscs i crustacis

Tortuga golfina

Aquesta tortuga està en perill a causa de que la població depèn de la seguretat d'un petit nombre de platges que es troben a l'Índic, Pacífic i Atlàntic. Han estat caçada en el passat per la seva carn i pell.

La més petita de les tortugues marines i una de les dues espècies de tortuga lora, la golfina arriba a un mida màxima de 65 cm i pesa 35-45kg. Porta el nom de la seva closca d'oliva / de color òxid.

Golfina tortugues nien jeia any i molts dels seus ous sobre Kosgoda Beach, dipositant més de 150 alhora. Són omnívors, mengen crustacis, peix i una mica de vegetació marina.

Tortuga llaüt

Aquesta tortuga en perill crític és la més gran de les 5 espècies i és una troballa rar a Sri Lanka. Es manté a la vora de l'extinció.

És fàcil d'identificar a causa de les seves aletes davanteres llarga i exclusiva carcassa de ratlles blanc i negre - la seva closca és de fet una capa de pell dura de goma prima, esquitxada de milers de plaques òssies que li donen un aspecte coriaci. De fet, és l'única tortuga marina que no té una closca dura!

A més tenen un sistema circulatori sanguini únic per a un rèptil de sang freda que vol dir que són capaços de mantenir la seva sang calenta, fins i tot en aigües fredes usant calor metabòlica de la seva activitat muscular.

El Llaüt aconsegueix una longitud màxima de 3 metres i un pes de 750 kg. La seva closca flexible, únic i els seus set crestes els permeten submergir-se a profunditats de 1.500 metres a la recerca del seu aliment preferit, la medusa!

Al voltant de 5 tortugues llaüt se sap que nien en Kosgoda Beach cada any.